Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Den bästa morgonen är den som börjar med ett avsnitt av Flight of the conchords. I morse gick jag upp klockan sju och såg avsnitt tio. Det var såklart urroligt. Kolla in det här musikklippet när Bret är ute på en syratripp (det som är bra med FOTC är att alla avsnitt är fristående så man behöver inte vara rädd för att frossa i roliga klipp. De är inga spoilers utan snarare teasers. Eller pleasers eller vilket löjligt utländskt ord man nu vill kalla dem för). Nu är det bara två avsnitt kvar men jag ser redan fram emot att se om serien från början. Inte för att jag tror att jag kommer hitta några nya skämt. Humorn i Flight of the conchords är ju inte direkt så avancerad att man måste se avsnitten några gånger för att fatta dem.

De närmaste dagarna ska jag tillbringa i Stings icke-fysiska sällskap. För att förbereda mig inför The Police-konserten på onsdag har jag nämligen börjat läsa hans självbiografi Broken music. Jag kände att jag behövde fler nyanser till min bild av yoga- och regnskogs-Sting men på något undermedvetet sätt måste ändå yoga- och regnskogs-Sting ha påverkat mig. Igår gick jag först på ett pilatespass och blev så energisk att jag avrundade dagen med en timmes ashtangayoga. Och när jag kom hem efter yogan slog jag äntligen slag i saken och adopterade en apa. Eller adoptera gjorde jag ju egentligen inte. Snarare blev jag fadder på distans. Den lilla apan kommer även i fortsättningen att kunna hänga och slänga i lianer i djungeln.

När jag var hemma hos Sebastian och tittade på nya amerikanska tv-serier (resultatet av det kan ni läsa i Popcorn-festivalens tidning om några veckor) i tisdags visade han mig en artikel om Sting där det stod att han har fått en colombiansk trädgroda döpt efter sig. Dendropsophus Stingi heter den. Det var som ett tack för hans kamp för att rädda regnskogen som grodsorten uppkallades efter honom. Dendropsophus Stingi.

Jag undrar hur Sting ska inspirera min torsdag.