Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Det känns visserligen väldigt avlägset att tänka på Hultsfred under en jättekvav dag i Williamsburg men rent objektivt – utan några känslor inblandade – vore det väl synd om festivalen var tvungen att läggas ner. Som man brukar säga: Missförstå mig rätt, jag skulle själv inte åka till Hultsfred för allt smör i Småland och årets line up var en sådan katastrof att jag tackade nej till att åka ner och jobba. Nedläggningshotet väcker inte heller några nostalgiska camping-minnen i mig så jag har en nykter hållning i den här frågan. Men jag tänker på ungdomarna. Tänk vad de kommer gå miste om när de inte får uppleva känslan av att vakna av att någon kissar på ens svettiga tält. Och när de inte får leva det sunkiga festivallivet med överkokta nudlar, solskadad mjukost och grannar i djurkläder. Sånt är ju kul när man är sexton. Var ska de få den upplevelsen när det bara finns stadsfestivaler kvar (ehm, okej, de kan ju med fördel åka till till exempel Emmaboda eller Roskilde men vi struntar i den aspekten nu)? Och jag är inte det minsta ironiskt nu. Att åka på festival som tonåring är ju en del av livets naturliga gång.

Det måste väl gå att få fason på Hultsfred igen. Om de bara hade kunnat få hälften av alla de band som spelar på Accelerator – eller vänta, det hade förresten räckt med en fjärdedel – hade den inte känts så hopplöst trist. Strunta bara i att boka all den där gamla rawken och precis alla svenska band som spelat överallt hela våren.

Nu är min telefon laddad. Dags att gå ut i värmen. Fast i förmiddags var det faktiskt så svalt att man kunde ha kofta på sig. En skön kontrast till i tisdags då det var så tropiskt kvavt att strömmen gick på övre Manhattan. Precis när jag kommit in på Metropolitan. Så det var bara att gå ut igen utan att få se ett enda konstverk. På väg hem genom Central Park såg jag dock Mike Myers. Fast jag är väldigt tveksam till om han kan anses vara en konstnär. Jag har också sett Eddie Murphys trailer stå på Mott Street. Eller det var i alla fall en filminspelning och ryktet på gatan var att Murphy skulle vara med i den. Så vi säger det.

I morgon är det äntligen dags för Morrissey. Igår fick jag dock höra av en amerikansk kompis att Moz hade en halsinfektion. Åh nej, tänk om han ställer in! Fast jag har inte hört något mer om saken. Typiskt att tidningarna bara rapporterar så ingående om artisters halsinfektioner när det är schlagertider.

I måndags missade jag Wilco. Typiskt. Från en sak till en annan: Det känns konstigt att mitt yogaställe i Stockholm plötsligt exploderat och gått upp i rök.