Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Hur jag än letar i Oh Lauras albumkonvolut kan jag inte hitta att de skriver att slingan i deras låt Black’n’blue bygger på den i Wicked game. När jag hörde låten första gången trodde jag till och med att de gjort en cover på Chris Isaaks skäggiga gamla tårdrypare! Men i omslaget står bara att det är Oh Laura-medlemmarna själva som står bakom hela. Undrar om de själva inte märkt att den låter likadan. De gör nog i alla fall säkrast i att hålla låten borta från Mr Isaak. Kan inte minnas att jag hört om honom på flera år nu så han är säkert sugen på lite procentpengar i portmonän.

Jag ska villigt erkänna att jag inte hängt med i recensionerna av Markoolios nya skiva. Så det är möjligt att det jag ska säga nu redan har kläckts och diskuterats på andra håll. Men när jag hörde hans kommande singel Ingen sommar utan reggae på vuxenlyssnartid på P3 häromdagen kom jag att tänka på att han har gått och blivit nya Magnus Uggla. Textmässigt i alla fall. Jag kan inte minnas att Uggla gjort reggae. Jag har egentligen inget mer att säga om detta delikata ämne. Men barnen på filmen verkar gilla låten.

Dagens hurra: Underbara SoKo spelar på Debaser Malmö 10 juni. Det bästa jag vet just nu är engelska med fransk brytning. Först The Tellers och nu SoKo. Undrar om jag skulle uppskatta Allo Allo emliga armén bättre nu än när jag var liten.