Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Sådärja, så var jag tillbaka framför datorn efter några dagar som utlandssvensk i Barcelona. Efter en snabb uppdatering om vem som sprutat vatten på vem här hemma i Sverige är det nu dags att gräva ner sig i Julio Iglesias digra låtkatalog. För ikväll är det jag som fryser in våren tillsammans med Julio på Skansen. Hoppas bara att det inte börjar regna. Efter att ha tillbringat fem dagar i tjugofemgradig värme och sol är jag inte redo för att sitta utomhus i regn. Men å andra sidan kommer det i så fall innebära att jag och señor Iglesias förstår varandra på ett speciellt plan. Han kommer ju också direkt från solen i Spanien. Kanske kommer hans smörsångsballader att träffa mig i hjärtat på ett annat sätt nu när hola, sangria och cuánto cuesta blivit naturliga inslag i mitt vokabulär. Jag hoppas i alla fall att han inte presenterar sina körsångerskor med namn och ålder (och om han nu ändå gör det – att någon av dem är äldre än 21) som han gjorde på förra konserten på Cirkus.

Nu ska jag sprätta mig igenom skivhögen som kommit under veckan. Hittills har jag skådat Bonde Do Roles album. Ikväll visar Musikbyrån ett special om musikscenen i Saõ Paolo. Om inte jag skulle tillbringat kvällen i Julios sällskap hade jag varit sugen på att se det. Eller så hade jag åkt för att se MotoBoyLandet ikväll.