Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Morgonens roligaste uttryck hittade jag i Annah Björks nöjeskrönika i City (tänkte länka men på deras hemsida finns bara förra veckans krönika utlagd). Idag skriver Annah om hur uttrycket neo promenerat in överallt nuförtiden och i den smart underhållande texten dyker detta uttryck plötsligt upp: ”ha nollkoll-gummiboll”. Ha ha, nollkoll-gummiboll. Är det ett vedertaget begrepp? Om det är det, varför har då världen undanhållit mig det i alla dessa år?

Annah verkar inte gilla ordet neo. Själv är jag rätt så förtjust i det. Fast mest av allt gillar jag neo-alternativet nu som prefix. Nu-metal, nu-folk, nu-age, nu-rave. Nu passar lika bra överallt (och alternativet nü- funkar också bra).

Ikväll är det äntligen dags att få se The Tellers live. Det är nu-belgisk pop i sin finaste The Libertines-skinnjacka.