Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

I morse när jag läste en intervju med Kirsten Dunst i Stockholm City kom jag på hur glad jag är för att jag inte är kändis och måste åka världen runt och försöka komma på sätt att smickra varje land. Kirsten berättade att hon gillar Jens Lekman och The Knife och så sa hon att Lars von Trier var en bra svensk regissör. Det sistnämnda kommer hon såklart att få äta upp. Han är ju dansk. Men hon gjorde ett bra jobb med att smickra den svenska musikscenen. För sånt gillar vi. Det är ett effektivt sätt att komma in i vårt hjärta: Att bekräfta hur bra vi är. Nu är det svenska musiklivet i och för sig ganska välkänt utomlands och kanske inte världens svåraste uppgift att säga något om. Men jag kan inte komma på vad jag skulle säga om jag hamnade med ett gäng ungerska journalister som alla fiskade efter att jag skulle säga något snällt om deras musik- och kulturliv. Eller om jag plötsligt var i den situationen i Luxemburg. Eller Tchad. Eller Paraguay.

Dagens uppgift blir att fundera ut något band från Tjeckien.