Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Eller nu överdrev jag lite. Det är ju faktiskt bara en (1) person som har kallat mig för det. Och detta eftersom jag inte tyckte att Bob Dylan-konserten i onsdags var det mest fantastiska som hänt mig eller världen. Så den anonyma kommentatorn drog slutsatsen att jag är schlagerfjolla. Det var lite roligt. Det var första gången någon kallat mig för det men någon gång ska visst vara den första. Det är underligt hur svartvit världen är för vissa. Om man inte gillar Bob Dylans konsert måste man alltså vara helt bananas i schlager. För en del är den slutsatsen fullt logisk.

Jag har blivit klappad så mycket på huvudet av arga Dylan-fans det senaste dygnet att mitt hår blivit alldeles platt. Men hur frisyrerna ser ut på de som kommenterar vet jag tyvärr inte. De är nästan alltid anonyma, utan varken en kontaktadress eller bild. Undrar vad jag skulle ha för alias om jag skulle kommentera sådär. Kanske Likearollingstone1959. Fast det är säkert redan taget. Får kanske nöja mig med Schlagerfjollan1981.

Undrar förresten om nyheten att The White Stripes använder sig av säckpipa på sin kommande skiva Icky thump, som släpps i juni, kommer leda till att det instrumentet letar sig in i rockvärlden. Det skulle vara uppfriskande med ett alternativ till fiolen men frågan är om just säckpipan är det som vi väntat på. Jag är inte helt övertygad. För någon månad sedan var jag övertygad om att sitaren skulle få sin revival i popvärlden. Därför blev jag överlycklig när jag lyssnade på första spåret på The Concretes kommande skiva Hey trouble och tyckte mig höra en sitar. Äntligen något som bekräftade tesen tänkte jag. Men så visade det sig bara vara en synt som jag hörde. Men jag tror att The Earlies hade en sitar på sin senaste skiva. Eller var det Future Pilot AKA? Måste åka hem och kolla.

Trevlig helg!