Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Sådärja. Nu har jag just kommit hem från ett besök i SvD:s skivskåp. Fast jag hann knappt äta upp tårtbiten som webben bjöd på innan Janne Bengtsson som skriver om hockey på SvD haffade mig i ett hörn. Janne är nog vad man skulle kunna kalla en dylanolog (fast han gick inte med på att bli kallad Dylan-nörd) och han var mycket nöjd med gårdagens konsert. Mycket nöjdare än jag som gäspade några gånger. Första gången Janne såg Dylan var på 60-talet. Då hade det visst stått Bob Dyland (ja med D) eller nåt sånt på biljetten. Det var roligt att höra de gamla anekdoterna. Jag gillar Janne. Han är cool. Och han gillar Jarvis.

Undrar om jag år 2047 kommer att ha någon artist som jag kan skryta om att ha sett först av alla (nästan). Min första konsert var ju Take That den 9 april 1994. Men jag hyser inte så stora förhoppningar om att de kommer ha Dylan-status om fyrtio år. 9 april 1994 var också dagen då jag träffade Meatloaf och fick min första autograf. Jag tänkte börja med en autografsamling när jag var yngre. Men jag fick bara ihop tre stycken: Meatloaf, Tomas Brolin och Marcus Schenkenberg. Fast den sistnämnda tog jag bara för att vara schyst. Jag skulle köpa gympaskor på Stadium när Marcus Schenkenberg satt där med en massa planscher att signera. Jag tyckte lite synd om honom eftersom det inte var någon kö till bordet så jag tog två signerade planscher. Han hade skinnbyxor på sig. 90-talet var ganska knäppt. Sedan orkade jag inte samla fler autografer.

Jag längtar efter att få övningsköra ut i skärgården i morgon kväll och lyssna på de nya skivorna från The Concretes, Mixtapes & Cellmates, The Mary Onettes, Modest Mouse, The Jai Alai Savant och så lite annat nytt. Ser fram emot att få lyssna på ny musik istället för att ta fram gamla album ur skivhyllan.

I morgon bitti, när jag skrivit klart recensionen av Weeping Willows konsert ikväll, ska jag och Fredrik Strage skapa en ny superfigur i direktsändning av P3 Populär. Det är med anledning av nya Turtles-filmen som visst har premiär i morgon. Jag ska kräva att superfiguren ska heta Gerard. Efter sångaren i My Chemical Romance. Det känns som ett bra superhjältenamn.