Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Nu är det inte så långt kvar till festivalsäsongen sparkar igång. Men jag måste säga att programmen på de svenska festivalerna är ljumma. Emmaboda och Arvikafestivalen som idag presenterade Scissor Sisters som bokning ligger bäst till. Visst att den nya festivalen Way out west har ett småroligt program med Lily Allen och CocoRosie (däremot tror jag att Primal Scream-spelningen kommer bli katastrof och jag vill inte ens nämna årets mest enerverande artist Mika) men ligger inte Göteborg lite för långt bort? Om man ska packa festivalväskan och åka någonstans ska det väl vara ut på landet? Inte till en annan (stor)stad. Göteborg gör mig nästan alltid besviken. Får inget grepp om den staden. Skulle nog behöva gå på en guidad tur så att bitarna faller på plats.

Det vore snällt om någon av alla svenska festivaler kunde boka några av dessa (och kanske byta ut någon av alla rawkartister mot): Morrissey, Modest Mouse, Dr Dog, Songs of Green Pheasant, Singapore Sling, The Shins, Maps och Spiritualized. Jag kan nöja mig med en eller två av dem.