Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

Det roligaste citatet i Dan Backmans intervju (inne i dagens SvD) med Tobias Petterson som skrivit The encyclopedia of Swedish progressive music är:
– Fast den sämsta är plattan med Malaria. De kan inte sjunga och de kan inte spela och de skäms inte en sekund för det.

Det är ju helt underbart! De kan varken sjunga eller spela men skäms inte för det. Jag är förvisso för skam i offentliga sammanhang men jag kom att tänka på en rolig historia som EvaSilence berättade i somras på Arvikafestivalen. På proggkonserterna förr i tiden (70-talet) kunde vem som helst ta med sig sin lilla flöjt och ställa sig i utkanten på scenen och spela med. ”De hördes ju inte så mycket så bandet blev inte sura”. Det är en fantastisk historia. Fast jag är samtidigt himla glad att det inte är så nuförtiden. Tänk att betala dyra pengar för att gå på konsert och så ställer sig någon jeppe från publiken och spelar flöjt med bandet. Helt på eget initiativ. Jag hade blivit galen.

Dans artikel fick mig förresten att komma på att jag älskar proggnamn (Röda bönor och Malaria. Varför heter inga band det idag?) nästan lika mycket som jag älskar dräggpunknamn. Rövsvett måste vara ett av de bästa bandnamnen i svensk historia. Helt sanslöst.

Tyvärr hittar jag inte Dans artikel på svd.se så jag kan inte länka. Men kolla i Kultur-delen eller surfa in på danbackman.se så kommer den säkert att läggas ut där snart.