Annons

Nöjesbloggen

Kristin Lundell

Kristin Lundell

De populära nedskärningarna i samhället verkar också slagit rot i artistvärlden. Ytterligare ett exempel på detta visades igår kväll på Kathryn Williams konsert på Södra teatern. Kathryn valde bort levande körer på Little black numbers för att istället loopa sin egen röst och köra mot sig själv. Precis samma sak som M Ward, Ed Harcourt och Final Fantasy nyligen gjorde. De tre sistnämnda loopade också sina instrument för att bygga ett helt band av sig själva. Kostnadseffektivt och miljövänligt är orden på musikvärldens läppar. Kaiser Chiefs nya skiva Yours truly, angry mob, som recenseras på onsdagens skivsida, kan sorteras in under facket ”carbon neutral” i skivhyllan. Precis bredvid The Shins Wincing the night away.

En som inte satsar på en organisk framtoning är underbara Patrick Wolf. I det färgglada drama queen-konvolutet till nya skivan The magic position, även den recenseras på onsdag, satsar han istället alla slantar på att erövra platsen som popvärldens meste primadonna. Givetvis listar han också sin personliga make up-artist i konvolutet.