Annons

Martin Gelin i New York

Martin Gelin

Martin Gelin

Visst har det hänt något med Stephen Colbert? Han börjar bli så mysig och harmonisk.
Det känns som att han allt mer börjat glida ifrån sitt ursprungliga schtick – att imitera Bill O’Reilly, Sean Hannity, Lou Dobbs och hela det självgoda format de representerar – för att i stället allt mer börjar ge sig på en mer subtil parodi på något slags konservativ livstils-TV.
Under året har vi exempelvis kunnat njuta av hans entusiastiska omfamnande av adult contemporary-rock – kanske bäst exemplifierat av James Taylor-besöket, där Colbert diggade genom att guppa en kulspetspenna upp och ner i mungipan – men nu har han tagit det till en ny nivå med sin ”Julspecial”, som förstås började en vecka innan Thanksgiving:

Vem är det egentligen han imiterar här?
Jag kan inte låta bli att tänka på PBS-favoriten Fred Rogers, och hans ultramysiga (eller vagt creepy?) program ”Mister Roger’s Neighborhood”: