Annons

Martin Gelin i New York

Martin Gelin

Martin Gelin

De senaste två gångerna jag varit i Los Angeles har jag sett en ledsen Spiderman sitta och deppa på Hollywood boulevard, med Spiderman-dräkten intakt, så när som på masken för själva huvudet, som ledsen-Spidey lagt på en kartong bredvid honom.

Första gången jag såg honom, sittandes på en kartong utanför China Theatre, tänkte jag att det där var nog det ledsnaste jag sett i hela mitt liv. Jag övervägde att ta en bild på honom, men jag tyckte för synd om honom, situationen var helt enkelt för ledsen.

Andra gången jag såg honom, sittandes på samma kartong, samma gathörn – Hollywood/La Brea – precis lika ledsen, kunde jag inte låta bli.
Framför allt började jag fundera på om det där med att vara ledsen-Spidey helt enkelt är hans schtick?
Så jag tog den här bilden, med mobilen:

Jag visade den för en kompis, och frågade om hon trodde att han gjorde den där ledsen-grejen medvetet? Är han helt enkelt performance artist?
I dag skickade hon en länk till Sartorialist, som också lagt märke till ledsen-Spidey.
Sartorialist beskriver ledsen-Spidey som ”a Marvel comic drawn by Diane Arbus”, ganska on point. Han valde dock att fotta ledsen-Spidey med masken på, ackompanjerad av en fashionabel ung dam, med följande, på något sätt mer traditionella, resultat.

Om det är någon Hollywood-baserad läsare som råkar veta sanningen om ledsen-Spidey får ni gärna maila och berätta.

Uppdatering: en läsare har spanat ledsen-Spidey i New York, med masken på, men än en gång i sin egen värld, bortvänd från folkmassorna: ”lite småfet, vid Times Square med vad som skulle kunna vara en penna,
ett högblankt kort i en vinkel eller en liten kniv och stirrar mot
Bubba Gump-restaurangen”: