Annons

Martin Gelin i New York

Martin Gelin

Martin Gelin

Om det någon av de 23 000 svenskarna som är på besök här som vill ägna sig åt annat än att shoppa iPhones och hänga på Waverly (senast jag var där satt Jonas Åkerlund, Ernst Billing och Jenny Ulving vid olika bord, i en artig cirkel runt Graydon) så råkar ju denna vecka, enligt newyorksk vårtradition, kombinera stadens två lurvigaste festivaler.

I helgen drog Tribeca-filmfestivalen igång med sitt sedvanligt överspäckade schema av medioker-till-ganska bra-indiefilm (jag tänkte åtminstone försöka se ”The wackness”) varvat med lite glassiga världspremiärer och celebrity-slummande.

Och ikväll inleds Pen-festivalen ödmjukt med Francine Prose, Annie Proulx, Ian McEwan, Michael Ondaatje och Salman Rushdie, mumlandes på en scen.

De största grejerna verkar redan vara utsålda, men jag tänkte i alla fall försöka gå på Robert Walser-orgien.
Läser någon Robert Walser i Sverige? Fler borde göra det.