Annons

Martin Gelin i New York

Martin Gelin

Martin Gelin

Rachel Sklar på Eat the press analyserar de stundtals sexistiska attackerna mot Hillary Clinton.
Ibland har det varit obefogat när folk skrikit rasism och sexism så fort någon kritiserat Hillary eller Obama – ibland inte så obefogat. Keith Olbermanns citat, som Sklar skriver om, hör onekligen till den senare kategorin (han har själv bett om ursäkt två gånger).

Däremot finns det givetvis ingen motsägelse i att tycka att det vimlar av sexistiska attacker mot Hillary, samtidigt som man tycker att hon fört en kampanj som varit destruktiv för demokraterna generellt.
Just försiktigheten som länge präglade kritiken av både Obama och Hillary är ju också ett uttryck för sexism och rasism.

*****
Jag vet inte om ni minns Electoral-vote.com. Det var den beroendeframkallande sajten som sammanställde opinionsmätningar i alla delstater inför valet 2004, och som fick många att tro att Kerry skulle vinna på valdagen.
Sajten har precis gjort en ny karta inför hösten, där man kan se hur McCain står sig mot demokraternas kandidater i olika delstater. Man kan tycka lite vad man vill om valet av färger: Obama får…brunt. Hillary får… rosa.

****
Trots att John McCain den senaste veckan varit upptagen med att
turnera runt i det ”bortglömda USA” och posera för bilder med
arbetslösa kvinnor i Alabama, har han även hunnit med att rösta emot
senatens senaste förslag om att göra det olagligt att ge kvinnor lägre
löner än män för samma jobb.
”Skulle bidra till för många stämningar”, hävdar McCain.

*****
Outtröttlige Helen Thomas tjafsar lite med Vita husets talesperson Dana Perino om tortyr.