Annons

Martin Gelin i New York

Martin Gelin

Martin Gelin

Nya Michel Gondry-filmen, ”Be kind rewind”, verkar inte så bra. YouTube-videor för medelåldersmän.
Jag var förbi Deitch projects igår, det poppiga galleriet i SoHo, där Gondry har en utställning på samma tema som filmen. Det handlar om att göra-det-själv, om att producera istället för att ”passivt konsumera” och om att ”det är okej att göra misstag, everybody is imperfect!”. Det var mysigt och gulligt och demokratiskt och jag, uhmm, hatade det?

Jag vet inte hur många gånger jag har försvarat det nya medielandskapet, med sitt anarkistiska utbud av amatörproducerad briljans.
Men det innebär inte att man ska börja förväxla varenda litet lustigt YouTube-klippp med det som en gång i tiden kallades konst.

Så här blir stora konstverk till: Vansinnigt hårt arbete. Det funkar inte att tro att man kan vara slapp konstskoleslacker och flamsa runt med en DV-kamera på Deitch och bara ”jag gör konst, det här är 2000-talets konst!”. Sorry.