Annons

Martin Gelin i New York

Martin Gelin

Martin Gelin

Trots Obamas slutspurt de senaste veckorna tror jag fortfarande att Hillary kan känna sig hyfsat lugn som vinnare i primärvalen.
Men om inget annat så har Obama åtminstone åstadkommit årets bästa politiska kampanjfilm. Här.

Är man sugen på att läsa om något annat än PR-kampanjer, kandidaternas personliga biografier och de senaste opinionsundersökningarna, rekommenderar jag Robert Reichs blogg. Reich jobbade i Bill Clintons administration men verkar luta åt Obama den här gången.
Han har även skrivit ”Supercapitalism”, en av de bättre böcker jag läst i år om amerikansk politik. Jag hoppas, precis som Reich, att valdebatten faktiskt kommer att handla om ekonomin, i stället för främlingsfientlighet, upptrummade terrorhot och nymoralism.