Annons

Martin Gelin i New York

Martin Gelin

Martin Gelin


Drudge

”Somehow I think Jon Stewart will not be quite as exercized when we’re shilling for Hillary.”
Andrew Sullivan

Man kan tycka vad man vill om George W Bush, men han har varit ganska bra för komedin.
Hade Stewart-Colbert-imperiet, The Onion, eller ens ”Saturday night live” överlevt utan honom? Vet inte det.
Det känns därför vettigt att fråga sig hur komedin kommer att må om Hillary blir president. Kommer de 3-4 miljoner tydligt demokratiskt lutande fans som regelbundet följer Stewart och Colbert att vara lika peppade på bitsk Clinton-satir? Levinsky-skämt, någon?

Det är rimligt att Clinton kommer att hitta sina fans på annat håll: bland den republikanska sensationsjournalistiken. Matt Drudge är en av hennes mest lojala beundrare, inte för att han håller med hennes politik överhuvudtaget, utan för att han vet att hon är en ekonomisk guldgruva för hans skandalsajt.
Det samma för Fox News, New York Post (som också är märkligt Hillary-positiva), Ann Coulter, Rush Limbaugh och resten av den allra mest mörkröda talk radio-sörjan.
Så här tror jag: Hillary som president kommer att innebära slutet för det tidiga 2000-talets gyllene era av ljusblå New York-baserad, Vita huset-satir och början på en revolution för republikansk media.

Kanske kommer vi även få se det första genuint roliga högervridna komediprogrammet i USA?