Annons

Martin Gelin i New York

Martin Gelin

Martin Gelin

Igår betade jag av de brittiska dagstidningarna för omväxlings skull, och hittade en intervju med min gamla barndomshjälte Julie Burchill.
Eftersom jag numera har en minst sagt sporadisk kontakt med det gamla kungadömet har de där årliga Burchill-intervjuerna börjat fungera som en allmän update på vad som egentligen försigår på andra sidan sjön. Artikeln är lite halvtrist skriven, och Burchills provokationer börjar kännas så smått mekaniska, men ändå kul läsning:

Teenagers now, she thinks, are no worse than they used to be. ”If we’d had mobile phones we might well have been happy-slapping people. It’s just the technology that makes it seem more frightening.” But there aren’t the opportunities there were for bright working-class kids to get jobs in the media, or acting. ”About once every ten years one of us used to be able to get in under the wire.” Now, she believes, nepotistic networks of internships and work experience have made this impossible. Girls who have had all options closed but getting their tits out for the lads are sneered at by the people who ”kept the cosy jobs for their own thick little darlings… There are worse things to sell than your nipples.”

Annars är den stora grejen att Julie blivit religiös (vilket väl hände för ett tag sen?)

Jag skulle i alla fall vilja se en Burchill vs. Hitchens-debatt, ganska omedelbart.

*****

Kelefa Sanneh bygger i dag den så vitt jag vet första bron mellan Jens Lekman och Zach Braff. Veckans transatlantiska Times-missförstånd, eller har K-San en poäng?

*****

Det här är lite weird, men det verkar som att filmstudion Metro-Goldwyn-Mayer just har gjort en spelfilm om Expressen-journalisten Lars Lindström.
Verkar mycket smickrande:

”The film stars Ryan Gosling as Lars Lindstrom, a shy reticent whose emotional baggage has kept him from fully embracing life. After years of what is almost solitude, he invites Bianca, a friend he met on the internet, to visit him. He introduces Bianca to his brother Gus (Paul Schneider) and his wife Karen (Emily Mortimer). They don’t know what to say to Lars or Bianca – because she is a life-size doll, not a real person, and he is treating her as though she is alive. They consult the family doctor Dagmar (Patricia Clarkson) who explains that this is a delusion he’s created – for what reason she doesn’t yet know but they should all go along with it for the time being.”

Ah, trots alla New York Times-artiklar om snus, hippa svenska rockband och Anders Borgs hästsvans så är det ändå ett svenskt namn som Hollywood plockar fram när de ska hitta en nörd.
Trailer.