Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

dwyane-wade-alejandro-ingelmo-li-ning

Änglavingar. Victorias Secret kör efter gammal melodi med sin årliga modevisning där vuxna kvinnor syns klädda i underkläder och vingar.

Marsala. Pantone utser 2015 års färg – en vinröd ton.

Onani. Alexander Wang tar till billiga knep när han lanserar jeansmärke.

Sneakers. Det kinesiska märket Li-Ning satsar stort under Art Basel i Miami.

Aktivitetsband. Sony jobbar på en klocka som ändrar utseende när bäraren rör på sig.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här