Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

ni6ycvvlzxn6ervd5fbd

Andreas Eklöf är första svensk att nomineras till H&M Design Award. Boråsstudenten har chans att vinna 50 000 euro och en betald visning under modeveckan i Stockholm.

De fyra nominerande till Årets Designer på Ellegalan är:

Ida Sjöstedt

Acne Studios – Jonny Johansson

Cheap Monday – Frida Hofslagare (designer tjej), Richard Hutchinson (designer kille), Carl Malmgren (designer jeans), Ireneo Ciammella (designer accessoarer) och creative director Ann-Sofie Back

House of Dagmar – Karin Söderlind, Kristina Tjäder och Sofia Wallenstam

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här