Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

be8b00_684369d05b7141b9a2c9cc1ee77e3c78.jpg_srz_494_454_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz

Efter år av dekorerade cup cakes och pastellfärgade macarones är det dags för munken. Under 2014 har den nämligen serverats börjat serveras på events och bagerier som Dough i Brooklyn har letat sig in i en rad modetidningar. Nu öppnar Dunkin Donuts i Stockholm. Det här är bara början för munken i Sverige – kom ihåg var ni läste det först.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här