Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

MBFW Spring 2013 - Official Coverage - Best Of Runway Day 4

De smarta glasögonen låter användaren fota, ringa videosamtal eller chatta med vänner omfamnades av modebranschen när de först kom. Diane von Furstenberg bar dem exempelvis när hon tog emot applåderna på catwalken redan hösten 2012 och tog dessutom fram egna smarta glasögon som släpptes i samband med resortkollektionen 2015 – 2.000 dollar styck, nästan 15.000 kr, kostar glasen som finns i butik. Nu har nyhetsbyrån Reuters börjat undersöka efterfrågan och märkt att både app-företag och konsumenter sviker. För dyrt, för komplicerat och trots allt inte speciellt moderiktigt.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här