Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

natasha-poly-alexander-wang-hm-ad

”Sport at night” är temat för kollektionen som visades för pressen här i NYC idag. Nästan alla plaggen är designade unikt för samarbetet – inte alltid fallet för H&M då många designers levererar en ”Best of-kolletion”. Det som kom fram ur intervjun med Wang var bland annat att mamma Wang alltid sagt till sin son att han kan göra vad han vill så länge han har hälsan och att han inte ser något slut gällande sportens inflytande på modet. Självklart kommer mer info efter kvällens hypade event som äger rum på en helt ny sportarena i Harlem och mer om Wang bli det i papperstidningen.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här