Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Chanel

Jämställdhet och starka kvinnor har bubblat som tema ett tag i modebranschen, inte minst tack vare Prada. Idag tar Karl Lagerfeld temat ett steg längre med en visning uppbyggd som ett demonstrationståg. Ett av plakaten som modellerna bar hade texten ”He for she” vilket är en tydlig blinkning till det tal Emma Watson nyligen höll på FN. Andra hade texter som ”Ladies first” och ”History is her story”. Ojämställdhet är ett faktum 2014 och förhoppningsvis ökar Chanels visning intresset för frågan bland modeintresserade. Kanske kan megafoner dekorerade med modehuset välkända logga hjälpa.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här