Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

PicMonkey Collage

Avslutning. Ida Klamborn får bästa platsen i modeveckans program och visar att hon är modehoppet att räkna med.

Hemmafrukläder. Tyvärr räcker det inte med kapital och snygg stil – nya märket Deitas bjuder på en alldeles för liten kollektion som dessutom känns uppsydd efter plagg i den egna garderoben snarare än designad.

Effektfullt. Modeveckans mest tydliga trend är plagg som har ett mönstrat eller paljettprytt bak- eller framstycke.

Designkatastrof. Zara drar tillbaka tröjan som ser ut att vara hämtad från nazisternas koncentrationsläger.

Badhus. Cheap Monday bjuder på en visning där modellerna promenerar runt en pool fylld med uppblåsbara krokodiler.

Gäst. Miljöminister Lena Ek deltar i Fashion Talks.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här