Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

_KL22582_0 _KL22760_0

 

Ida Sjöstedt hyllar tjejen och mina tankar går direkt till en glittrande Taylor Swift som förutom att lämna ut sina ex självsäkert klär sig som en modell. Modeveckan är intensiv och visning efter visning avlöser varandra – en sammanfattning kommer såklart i lördagens tidning. Redan nu kan jag dock avslöja att morgonens kollektion från Back var en fullträff.

Nu är det dags för Fashion Talks där vi ska prata om varför Beckhams lägger ut bilder från sin garderobsutrensning på instagram och om varför vi slänger åtta kilo kläder bland matresterna i våra soppåsar.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här