Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Nu är det äntligen dags för Fashion Talks igen – kom, lyssna och snacka med oss om smarta garderober. Bland annat kommer miljöminister Lena Ek och Uniforms for the Dedicateds Fredrik Wiklund delta i panelen. Fashion Talks går av stapeln under modeveckan och är både gratis och öppet för alla.

Fashion Talks: Om smarta garderober

Hur får du din garderob att kännas smart? Det är inte klassikerna utan den personliga stilen som håller, vilka plagg sparar du? Vad gör du med dina ratade kläder?

Tisdag 27 augusti kl. 13.00-14.30 på Bukowskis, Berzelii Park i Stockholm.
Ingång Wahrendorffsgatan.
Dörrarna öppnar 12.45. Samtalet börjar 13.00.

Välkommen till ett Fashion Talks lett av Sofia Hedström – modejournalist och författare.

Lisa Corneliusson
Modejournalist om hennes garderobsbeslut.
Fredrik Wikholm
Grundare av Uniforms for the Dedicated om ett företag som ger kunden flera återvinningschanser.
Catarina Midby
Ansvarig för hållbart mode på H&M om hur H&M vill inspirera modekonsumenter att minska klimatpåverkan av modekonsumtion och hur vi tillsammans kan sluta kretsloppet i modebranschen.
Johannes Persson
Designer på Oscar Jacobson berättar att producera nära och om återvunna plagg.
Lena Ek
Miljöminister om en nyhet.

Fashion Talks är kostnadsfritt inklusive förfriskning, men obligatorisk anmälan till talks@asfb.se senast den 24 augusti. Antal platser är begränsat.
Anmälan som ej avbokats senast 24 timmar innan evenemanget debiteras 200 kr.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här