Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

I torsdags avslutades den hungersstrejk som engagerat cirka 1600 textilarbetare i Bangladesh sedan 28:e juli. Arbetarna kommer från fem fabriker i Bangladesh och de protesterar mot att de inte fått ut lön för tre månader samt kräver övertid och bonus för jobb under högtider. Enligt Reuters var det polis som skingrade strejken, men enligt en intervju med Mohammad Atiqul Islam som representerar tillverkarna har hälften av arbetarna gått med på erbjudandet om att få betalt för två av de tre uteblivna månaderna för att sluta strejka.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här