Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

För några veckor skrev jag om Stephanie Wilson som hittade ett slavbrev i en shoppingkasse. När hon kom hem från en vanlig shoppingrunda på Manhattan – ett par nya regnstövlar från Hunter hade införskaffats – trillade en handskriven lapp ut från kassen. Lappen som började med HELP! HELP! HELP var skriven av Tohnain Emmanuel Njong som även skickade med en passbild på sig själv. I brevet beskriver han hur han arbetar under slavliknande förhållanden för att tillverka den typen av glansiga shoppingkassar som Wilsons regnstövlar färdats i från varuhuset Saks.

Nu har det hänt igen. Rebecca Gallagher har hittat ett rop på hjälp i form av en lapp fäst på en klänning för tio pund. Läs mer här.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här