Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Kvinnan är som sagt den nya mannen. Läs mer här om du missat den stora nyheten. Nu skriver dessutom Vanessa Friedman om Hillary Rodham Clinton och maktkläder i New York Times. Läs hela artikeln här.

Much is made of the clothing double standard, and how it is unfair to women in power because they are constantly critiqued while men are allowed to get away with wrinkles and gray hair and the same suit (or what looks like the same suit) for days in a row. But the real double standard in the dressing issue is why world leaders and captains of industry are expected to set, and feel the responsibility for setting, the sartorial standards for only one sex.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här