Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Time

Utmärkelse. Modellen Christy Turlington Burns med på Time Magazines lista över världens hundra mest inflytelserika människor.

Konsumentmakt. Människor över hela världen bär kläder ut och in på Fashion Revolution Day för att göra människor uppmärksamma på tillverkningen.

Samarbete. Varuhusen Neiman Marcus och Bergdorf Goodman teamar upp med Fashion Project som är en organisation som hjälper klädkonsumenter att sälja sina designerkläder och sedan skänka pengarna till välgörenhet. 

Utställning. Victoria and Albert tar Metropolitan Museum of Arts populära Alexander McQueen-utställning till London.

Pris. Brittiska moderådet och GQ nominerar följande designers till årets herrklädesdesigner – Christopher Raeburn, Christopher Shannon, E. Tautz, Lou Dalton och Richard Nicoll.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här