Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

alexander-wang-announcement.jpg.pagespeed.ce.VUhWDgthAt

Från Margiela till Marant och nu har turen kommit till Alexander Wang. Den sist nämna som även jobbar som chefsdesigner för modehuset Balenciaga är på alla sätt och vis på väg att bli en ny Marc Jacobs – NYC karaktär, extrajobb på stort modehus och inflytelserika kändisvänner. Han har dock ett triumfkort – trots att han är född i Kalifornien används han som vapen för att nå den asiatiska marknaden. En förälder från Taiwan räcker tydligen långt.

H&M:s val av designer kunde inte bli mer väntat, speciellt med tanke på att det finns ett fokus på Asien. Att samarbetet presenterades under Coachella-festvalen är om möjligt ännu mer väntat. Det här är en ung kollektion som vänder sig till en yngre publik – inget komplicerat mode. Högt och lågt är något som vi konsumenter vant oss vid – Karl Lagerfeld var tidig med att kommunicera att det är fullt möjligt att göra både kedjemode och haute couture. Det här kommer antagligen bli en av H&M:s bäst säljande kollektioner, nästan lika bra som om de hade lyckats snärja Marc Jacobs.

 

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här