Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Christiandior

Just nu visas den allra högsta sömnadskonsten i Paris. Igår visade Diors Raf Simons en kollektion som var exakt så hänförande och välarbetad som man hoppas att en haute couturekollektion ska vara. Under coutureveckan, eller dagarna som det snarare rör sig om, visas kläder för världens miljonärer snarare än kreationer som illustrerar kreativa utopier. Raf Simons kreationer var dock både drömska och bärbara och hade kunnat visas under den vanliga modeveckan, dock med en betydligt högre prislapp.

Igår visade även Schiaparelli signerad Marco Zanini och alldeles nyss Chanel.

schiaparelli

Schiaparelli

chanel

Chanel

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här