Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

zegna

”Before the Ermenegildo Zegna show, the company’s chief executive, Gildo Zegna, said that half of the customers for Stefano Pilati’s new premium line were young men. Mr. Pilati’s staging — a tide of handsomely dressed models against a big-city vista — made the point: Think big but say something true. Mr. Pilati showed Zegna’s fabric expertise narrowly and in depth, and made a concerted effort to include sporty looks, like plumped-up outerwear. The effort showed a little. Maybe he should just calm down.”

Cathy Horyn i New York Times

Bild: New York Times

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här