Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

sz7ccbc1-1

Här hittar du en TV-rapport från gårdagens festligheter. Kvällens moderiktigaste var programledaren Jessica Gedin.

Alien möter Oscarsgalan. Programledaren Jessica Gedins dramatiska långklänning med tillhörande kort jacka som pryds av hängande flätor ser ut att vara hämtad från en science fictionfilm. Känslan av futurism förstärks ytterligare av att klänningen ser ut att vara sammansatt av små paneler och att ena armen pryds av ett armband som påminner om ett handledsskydd. Den nattsvarta tvådelade kreationen är modig, men också moderiktig. Även om den inte kan placeras i varken höst- eller vårmodet ser den ut att vara tagen direkt från catwalken. Ett extra plus för stövletterna som förvånande nog fungerar. Exakt så här ser en uppdaterad nobelklädsel ut.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här