Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Beyoncé proklamerade nyligen att hon ska gå på vegandiet fram till jul. Dock gör hon misstaget att bära en jacka med rejäl pälskrage från Christopher Kane på väg till en restaurang för grönsaksgourmander. Skvallergamarna är igång vilket alltid är tröttsamt. Det är svårt att leva utan att begå misstag, men päls på veganställe känns inte speciellt genomtänkt för superstjärnan som annars brukar vara en förebild i de flesta situationer.

article-0-19E2A38D00000578-717_634x869

 

Bild lånad av Daily Mail

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här