Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Under hela julruschen – från första december fram till julafton kommer The Local Firm och BACK att arrangera ett vänskapligt, men tävlingsinriktat samarbete. BACK startar en pop up-butik hos Local Firm och förutom att sälja t-shirts som de designat tillsammans kommer de att tävla om vem som säljer flest antal plagg av en viss typ.
– BACK och The Local Form skär sig en del som varumärken men slåss ofta om samma kundgrupp. Därför tyckte vi att X-mas Battle skulle vara ett humoristiskt sätt att ställa hårt mot hårt och se vilka som faktiskt vinner kampen om kunderna, säger Ann-Sofie Back, designer för BACK.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här