Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

”I am in a unique position to use my voice to affect change to this disturbing issue. The easy position would have been to walk away and leave policy making to others hoping that someone addresses the problem. I will not leave the outcome to others,”

Jay Z fortsätter samarbetet med Barneys trots att varuhuset anklagas för att systematiskt ha genomsökt shoppingkassar tillhörande mörkhyade kunder. Stjärnan som står för årets julskyltning på Barneys har valt sina favoritmärken däribland svenska Stutterheim som därmed ingår i årets julsatsning.

21340_Barneys_55_v3

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här