Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Bangladesh_1093692c

Just nu genomför en statlig kommission i Bangladesh en översyn av den lagstadgade minimilönen i landet. Uppemot 200 000 textilarbetare har under september deltagit i demonstrationer för att kräva att översynen leder till en väsentlig höjning av lönerna. Desperationen bland arbetarna är stor, både på grund av de låga lönerna och den bristande säkerheten i fabrikerna. Fair Trade Center och Swedwatch uppmanar nu svenska företag att framföra till Bangladeshs regering att de stödjer arbetarnas lönekrav.

För er som missade förra veckans modeinslag på Brännpunkt går det att läsa hela debattartikeln här.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här