Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

I lördagens tidning sammanfattar vi vårmodet. Läs om kvinnomakt, Cher och platta skor, men först är det dags att höja på brynen.

Diskriminering. Varuhuset Barney’s anklagas för att systematiskt ha genomsökt shoppingkassar tillhörande mörkhyade människor.

Jobbnytt. Jil Sander lämnar åter sitt eget märke.

Elle. Prinsessan Madeleine på omslaget.

Party. H&M och Isabel Marant förfestar i Paris.

Lycka. Enligt en studie gjord på uppdrag av Littlewoods.com – kläder för kurviga kvinnor – är kvinnor som bär storlek större inte helt oväntat lyckligare. 2000 personer har dock tillfrågats.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här