Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

IMG_3680

Mat och mode följs åt. Just nu är jag i Kanada och berättar om Sverige tillsammans med Brasserie Le Rouges Marco Baudone. Svensk modehistoria – berättelser om hur vår första modexport Katja of Sweden släpade runt en resväska med sin kollektion på Manhattan – mixas med svenska stildrag som varför det är viktigt att känna till trender och varför vi anammar dem i flock.

IMG_3673

Kristina Keighren från Business Sweden i Toronto, moderator Helen Larsson och Marie Devlin från Svenska Ambassaden i Ottawa

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här