Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

21340_Barneys_55_v3

New York blir temat för Barneys julskyltning 2013 och som kreativ partner har de valt Jay Z som i sin tur samarbetat med en rad märken däribland svenska Stutterheim. Det är inte första gången Barneys teamar upp med välkända profiler, förra året var det Disney och året innan Lady Gaga. Kändisfixeringen känns tröttsam, men intressant den här gången är att Jay Z – som numera vill kalla sig för konstkännare – kallar projektet galleri och kommer även integrera konst.

 

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här