Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

IMG_3659

Igår visade sex nordiska designers, däribland Ann-Sofie Back, Lepokorpi och Rodebjer, delar av sina vårkollektioner på the Hole Gallery i New York. Varje modehus hade även skapat en film som gick från ”kollektion filmad rakt upp och ner” till ”konst”. Eventet var välbesökt, men framförallt är eventet ett bevis på att mode är hett även på statlig nivå och att både finska och svenska konsulatet blir tilldelade resurser att satsa på mode.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här