Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Mary

Modeveckorna avlöser varandra och just nu underhåller Mary Katrantzou i London. Efter skrivmaskiner och frimärken är det dags för skor.

För alla er som inte befinner er i London eller är på väg till Milano och Paris kan jag rekommendera en egen modefest där du själv bestämmer modenivån. I lördags var jag hembjuden till Susan Domelsmith som har märket Dirty Librarian Chains. Reglerna var tydliga – inga kedjeplagg i dålig kvalitet, utan kläder i bra material som man älskar men inte bär. Varje person är ansvarig för sina bidrag och beskriver plaggen inför alla deltagarna som sedan får säga om de är intresserade. Alla som gillar ett plagg testar och sen diskuterar gruppen vem det passar bäst. Vid otydliga fall hamnar plagget i en hög som det görs upp om i slutet av kvällen. Jag bar dit fem säckar och kom hem med femton nya plagg som jag känner mig extremt nöjd med. En ny garderob utan nya inköp, dessutom kommer mina gamla kläder till användning.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här