Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Amerikanska moderådet belönade följande designers på årets modegala i USA.

WOMENSWEAR DESIGNER OF THE YEAR

Jack McCollough and Lazaro Hernadez for Proenza Schouler

MENSWEAR DESIGNER OF THE YEAR

Thom Browne
ACCESSORIES DESIGNER OF THE YEAR

Phillip Lim for 3.1 Phillip Lim

SWAROVSKI AWARD FOR WOMENSWEAR

Erin Beatty and Max Osterweis for Suno

SWAROVSKI AWARD FOR MENSWEAR

Dao-Yi Chow and Maxwell Osborne for Public School

SWAROVSKI AWARD FOR ACCESSORY DESIGN

Pamela Love

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här