Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

”The Great Gatsby in Luhrmann’s version is a fashion story about greed and it entirely reflects the attitudes and beliefs of the high fashion world today. No wonder American Vogue went over the top about it. The whole film is as vacuous as the pages of most fashion magazines. And for that reason alone, it might be worth seeing a few years hence and will probably be looked at by social and cultural historians in the future as a parable of and key to our our own times because this film has little to do with the spirit of the 1920s and everything to do with contemporary living and dreaming.”

Colin McDowell, Business of Fashion

Om bloggen



Mode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här