Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Makt. På Forbes lista över världens mest inflytelserika kvinnor placerar sig flera modepersonligheter, däribland Anna Wintour och Miuccia Prada.

Begagnat. Luke Skywalkers Star Wars-jeans och Heath Ledgers Brokeback Mountainbyxor – både från Levi’s – säljs för över 20 000 dollar vardera.

Påtryckning. FN pressar Prada att sluta diskriminera sina anställda i Japan.

Stämning. Rihanna stämmer Top Shop efter att de använt en bild av henne utan lov.

Teknologi. Bärbar teknologi kommer enligt Credit Suisse omsätta mellan 30 och 50 biljoner dollar de närmsta 3-5 åren.

Stöld. Smycken från Cannefestivalens huvudsponsor – Chopan smycken – stjäls mitt under filmfestivalen.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här