Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Baz Luhrmanns Great Gatsby är tyvärr inte den modefest man hoppats på. Visst skymtar klänningar från både Prada och Miu Miu förbi, men tyvärr kände jag ingen längtan efter att skumpaberusad dansa på borden i flapperklänning vilket jag vanligtvis gör när jag ser filmer som skildrar det obekymrade 20-talet. För er som gillar smycken kan jag dock rekommendera kostymören Catherine Martin samarbete med Tiffany & Co – flera av filmens smycken finns till försäljning och lämpar sig för bröllop.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här