Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Ottavio Missoni startade modehuset Missoni tillsammans med sin fru Rosita. I förra veckan avled modepionjären och i söndags begravdes han. Paret Missoni träffades under OS i London 1948 när Ottavio sprang 400 meter häck. Fem år senare startade de modehuset som blivit synonymt med sicksackmönster.

”I’ve never done what was fashionable. I didn’t want to work with preset schemes, and I paint my own way. I ended up in fashion by chance, I would never have imagined it.”

Ottavio Mission till WWD i februari

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här